Cociña galega tradicional : (Record no. 614268)
[ view plain ]
000 -CABECEIRA | |
---|---|
Campo de control de longitud fija | 01849nam a2200169 i 4500 |
INFORMACIÓN XERAL | |
Códigos de información de lonxitude fixa | 171227s2017 espa 001 0 glg d |
DEPÓSITO LEGAL | |
Número de copyright ou de depósito legal | VG. 546-2017 |
ISBN | |
ISBN | 9788491212638 |
CDU | |
CDU | 641.55(460.11)(083.12) |
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA | |
Nome de persoa | Felpeto Lagoa, Matilde, |
-- | 63770 |
Datas asociadas ao nome | 1948- |
Termo indicativo de función | Author |
MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Cociña galega tradicional : |
Resto do título | receitas, tradición, historía e evolución / |
Autores | Matilde Felpeto Lagoa. |
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN | |
Lugar de publicación | Vigo : |
Editorial | Edicións Xerais de Galicia, |
Data de publicación | D.L. 2017. |
DESCRICIÓN FÍSICA | |
Extensión | 414 p. : |
Outras características físicas | il. col., mapa ; |
Dimensións | 24 cm. |
RESUMO | |
Resumo | As receitas recollidas en "Cociña galega tradicional" pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega. Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas. Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.En "Cociña galega tradicional", a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar. |
MATERIA--TERMO DE MATERIA | |
Termo de materia | Cociña galega |
-- | 4934 |
Subdivisión xeral | Receitas |
REFERENCIA ILS ANTERIOR | |
-- | 2 |
Retirado | Perdido | Fonte de clasificación ou esquema | Estragado | Non para préstamo | Localización permanente | Localización actual | Localización en andeis | Data de alta no sistema | Fonte de adquisición | Parte da signatura que identifica ao exemplar | Sinatura completa | Código de barras | Data da última consulta | Número de volume | Tipo de ítem de Koha | Nota pública |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
CEIP Milladoiro | CEIP Milladoiro | Sala préstamo | 2022-06-23 | Fondos PLAMBE | coc/cociña | 64 FEL coc/cociña | CEC044000014554 | 2022-06-25 | 1 | Prestable | Premio Álvaro Cunqueiro de Periodismo Gastronómico, 2018 |