Cociña galega tradicional : (Record no. 614268)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 01849nam a2200169 i 4500
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 171227s2017 espa 001 0 glg d
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal VG. 546-2017
ISBN
ISBN 9788491212638
CDU
CDU 641.55(460.11)(083.12)
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA
Nome de persoa Felpeto Lagoa, Matilde,
-- 63770
Datas asociadas ao nome 1948-
Termo indicativo de función Author
MENCIÓN DE TÍTULO
Título Cociña galega tradicional :
Resto do título receitas, tradición, historía e evolución /
Autores Matilde Felpeto Lagoa.
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Vigo :
Editorial Edicións Xerais de Galicia,
Data de publicación D.L. 2017.
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 414 p. :
Outras características físicas il. col., mapa ;
Dimensións 24 cm.
RESUMO
Resumo As receitas recollidas en "Cociña galega tradicional" pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade.
Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega. Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas. Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.En "Cociña galega tradicional", a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar.
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Cociña galega
-- 4934
Subdivisión xeral Receitas
REFERENCIA ILS ANTERIOR
-- 2
Holdings
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Fonte de adquisición Parte da signatura que identifica ao exemplar Sinatura completa Código de barras Data da última consulta Número de volume Tipo de ítem de Koha Nota pública
          CEIP Milladoiro CEIP Milladoiro Sala préstamo 2022-06-23 Fondos PLAMBE coc/cociña 64 FEL coc/cociña CEC044000014554 2022-06-25 1 Prestable Premio Álvaro Cunqueiro de Periodismo Gastronómico, 2018

Powered by Koha