000 01849nam a2200169 i 4500
997 0 0 _e2
008 171227s2017 espa 001 0 glg d
017 _aVG. 546-2017
020 _a9788491212638
080 _a641.55(460.11)(083.12)
100 1 _aFelpeto Lagoa, Matilde,
_d1948-
_eaut
_963770
245 1 0 _aCociña galega tradicional :
_breceitas, tradición, historía e evolución /
_cMatilde Felpeto Lagoa.
260 _aVigo :
_bEdicións Xerais de Galicia,
_cD.L. 2017.
300 _a414 p. :
_bil. col., mapa ;
_c24 cm.
520 3 _aAs receitas recollidas en "Cociña galega tradicional" pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega. Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas. Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.En "Cociña galega tradicional", a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar.
650 1 4 _aCociña galega
_xReceitas
_94934