000 | 01849nam a2200169 i 4500 | ||
---|---|---|---|
997 | 0 | 0 | _e2 |
008 | 171227s2017 espa 001 0 glg d | ||
017 | _aVG. 546-2017 | ||
020 | _a9788491212638 | ||
080 | _a641.55(460.11)(083.12) | ||
100 | 1 |
_aFelpeto Lagoa, Matilde, _d1948- _eaut _963770 |
|
245 | 1 | 0 |
_aCociña galega tradicional : _breceitas, tradición, historía e evolución / _cMatilde Felpeto Lagoa. |
260 |
_aVigo : _bEdicións Xerais de Galicia, _cD.L. 2017. |
||
300 |
_a414 p. : _bil. col., mapa ; _c24 cm. |
||
520 | 3 | _aAs receitas recollidas en "Cociña galega tradicional" pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega. Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas. Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.En "Cociña galega tradicional", a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar. | |
650 | 1 | 4 |
_aCociña galega _xReceitas _94934 |